Магија домаће кухиње
"Данас, Мали Кувар ", 4. октобар 2013.

С војевремено, кад је отварао своју кафану (а то је било баш на Велику госпојину) године 1991, Жика Тлачинац је увео обележавање рођендана. Сваког 28. августа премијерно смо дегустирали и оцењивали најновији кисели купус.
Пре Жике, то су у Драгачеву, још од 1961, организатори сабора трубача (хронике бележе да су, ето, једва успели да накупе четири оркестра!) почели, у огромним земљаним судовима, да спремају предузимљиви угоститељи у Гучи.
Данас, Гуча је стигла у Београд.
Пре две деценије Милоје Стеванови} је прво својим суграђанима из Драгачева, а онда и диљем Србије решио да подари нешто из праве домаће кухиње. Тек, на само 16,5 метара квадратних настала је породична мануфактура. Ћерке Катарина и Марија, супруга Нада, Милоје наравно, и ето чаробне формуле: КММН. Почело је са припремањем домаће хране, стигло се и до Београда, а онда су гладни а жељни посетиоци (посетитељке нарочито, у ово данашње време жене све мање кувају!) Милоја натерали да отвори и један мали (али увек препун) експрес ресторан. Данас фирма има стотинак стално запослених (ту су и зетови) и ко зна колико коопераната. Зна се ко производи млеко, кајмак и сир, ко јаја, ко кромпир (стиже право са обронака Драгачева) ко гаји месо, ко кисели купус... ето формуле за добар успех.
Дакле, нема тајни. Све је јасно, рецепти што следе највећим делом су из баштине породице Стевановић. Чак, како Милоје прича, свим конкурентима из околине даје рецептуре јер »нема ту шта да се крије«. То је просто магија домаће хране!
Пише: Мика Дајмак